Get Adobe Flash player

Τετάρτη, 14/04/2021

Σας ενημερώνουμε ότι αύριο Τρίτη 9/2/2021 θα δοθούν στους συμμετέχοντες της Δ΄ τάξης το αναμνηστικό δίπλωμα του διαγωνισμού "Εγώ είμαι εγώ, ευζωνάκι γοργό" που διοργάνωσε το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης με την ΑΜΚΕ ΦΕΡΜΕΛΗ. Από το σχολείο μας διακρίθηκε η μαθήτρια Βασιλική Νικολακοπούλου της Δ΄ τάξης. Δείτε τα αποτελέσματα εδώ. Μαζί με τα αναμνηστικά διπλώματα θα δοθούν σε όλα παιδιά που συμμετείχαν δώρο ένα βιβλίο από τον Διευθυντή του σχολείου.

 έπαινος

 

Οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας δημιούργησαν ψηφιακές κάρτες με τις ευχές τους με τις οδηγίες του εκπαιδευτικού πληροφορικής κ. Σπύρου Πανταζή. Επιλέξαμε τέσσερις από αυτές και τις παρουσιάζουμε. Μπράβο σε όλους.

Inkedνικοσ2021 LI

 

εφη 2021

 

Χριστούγεννα Μάριος

 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

Σας ενημερώνουμε ότι η εικαστικός του σχολείου μας Αλεξάνδρα Μάντζου Σακελλαριάδου έχει δημιουργήσει site όπου μπορούν οι μαθητές/τριες να βλέπουν τις εικαστικές τους δημιουργίες, που προκύπτουν από το μάθημα κατά την διάρκεια της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Ο σύνδεσμος είναι ο εξής:

 https://eikastika-dhmotikou.weebly.com/   

Η φίλη του σχολείου μας Μαρία Πάστρα, εικαστικός, της οποίας έχουμε έργα στην πινακοθήκη του σχολείου μας και συμμετέχει μαζί με τα παιδιά μας και άλλους εικαστικούς στις εκθέσεις μας, απέστειλε ένα βίντεο για την ζωγραφική και το ατελιέ της, για να κινήσει το ενδιαφέρον των παιδιών να μην κάθονται μόνο μπροστά στον υπολογιστή και την τηλεόραση την περίοδο της καραντίνας.

Την ευχαριστούμε και θα την περιμένουμεστο σχολείο μας για ένα εικαστικό εργαστήριο μόλις τελειώσουμε με τον κορωνοϊό.

Για να δείτε το βίντεο πατήστε εδώ: 

https://helpedu.gr/2020/07/%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%AD-%CE%BC%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%B6%CF%89%CE%B3%CF%81%CE%AC%CF%86%CE%BF%CF%85/

Με εξαιρετικό ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη της Στ΄ τάξης στις 6 Μαρτίου 2020 στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Οι μαθητές και μαθήτριες συνοδευόμενοι από τον Διευθυντή του σχολείου Νίκο Ευσταθίου, την δασκάλα της Στ΄τάξης κα Μώρου Σταματία και την δασκάλα της τάξης Υποδοχής κα Αργυρώ Μάγγλαρη ξεναγήθηκαν για δυόμισι ώρες στα έργα του Μουσείου και παρακολούθησαν βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα από τους υπεύθυνους μουσειοπαιδαγωγούς Ελισάβετ Ιωαννίδη και Δημήτρη Καννά. Σημαντικοί σταθμοί στο ταξίδι της σύγχρονης τέχνης που βιώσαμε στο ΕΜΣΤ η εγκατάσταση "Το κουτσό" του εικαστικού Βλάση Κανιάρη και το ζωγραφικό έργο του Χρόνη Μπότσογλου με την αυτοβιογραφία του όπου έδωσαν την δυνατότητα τα παιδιά να γράψουν ανάλογες ιστορίες και να τις διαβάσουν στους συμμαθητές τους μπροστά από τα έργα. Άλλα έργα που εντυπωσίασαν τα παιδιά ήταν "Το καράβι της ζωής μου" του Ίλια Καμπακόφ, το video art "Η σχεδία" του Μπιλ Βιόλα και η εγκατάσταση από καθρέφτες "Η εβραϊκή αγκαλιά" του Λουκά Σαμαρά στο οποίο οι μαθητές μπήκαν μέσα, αλλά και η "εγκιβωτισμένη καμπάνα" του δικού μας φίλου εικαστικού Ζάφου Ξαγοράρη στην άκρη του εξώστη, σε θέση επόπτη, που δημιουργεί τους δικούς της συμβολισμούς. Την ώρα εκείνη μάλιστα χτυπούσε υπόκωφα μπροστά μας.

 

εμστ1  εμστ2 

εμστ3

εμστ4

εμστ5

Ο γλύπτης κος Κωνσταντίνος Κανελλόπουλος παρέδωσε σήμερα στον Διευθυντή του σχολείου το γλυπτό έργο τέχνης (27X29 εκ.) σε μάρμαρο με φυσική παλαίωση με τίτλο: "Βυζαντινό ανθέμιο", για να ενταχθεί στην Πινακοθήκη του σχολείου μας. Ευχαριστούμε πολύ τον καλλιτέχνη για την προσφορά του καθώς είναι το πρώτο μαρμάρινο γλυπτό που αποκτούμε. Οι μαθητές και μαθήτριες εντυπωσιάστηκαν από την πρώτη τους επαφή με το έργο τέχνης.

γλυπτό Κανελλόπουλου web

Σήμερα 29 Νοεμβρίου 2019 ο Σωτήρης Χαρίδημος, της γνωστής οικογενείας Καραγκιοζοπαιχτών, άνθρωπος του Θεάτρου Σκιών και αυτός, επισκέφτηκε το σχολείο μας, μετά από πρόσκληση του Διευθυντή του σχολείου και απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων. Παρουσίασε με παιγνιώδη τρόπο τις φιγούρες των ηρώων του Θεάτρου Σκιών, έδειξε τα χειρόγραφα βιβλία του σε πανί και δέρμα, μίλησε για τους ήρωες και τις συνήθειές τους, έδειξε απλά και σύντομα πώς κατασκευάζεις και ζωγραφίζεις έναν Καραγκιόζη και τέλος ζωγράφισε μπροστά στα παιδιά 2-3 θέματα και τους εξήγησε τα μυστικά του χρωστήρα και των χρωμάτων. Άφησε μάλιστα δουλειά για τα παιδιά, για το επόμενο μάθημα εικαστικών με τον εικαστικό κο Νίκο Τσολάκογλου.

Ήταν μια διασκεδαστική εμπειρία που συνδέθηκε με το μάθημα της Γλώσσας της Α΄ τάξης και με το κεφάλαιο που υπάρχει μέσα. Άλλωστε και ο Καραγκιόζης ήταν ... ανορθόγραφος... 

New Skitch χαρίδημος 12 

 New Skitch χαρίδημος 13 

 New Skitch χαρίδημος 14 

 

χαρίδημος 291 

χαρίδημος 293

Εδώ μπορείτε να δείτε το έγγραφο με την επισκεψιμότητα της έκθεσης του σχολείου μας "Η Ελλάδα που αγαπώ" στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα του Δήμου Αθηναίων.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η έκθεση ζωγραφικής "Η Ελλάδα που αγαπώ" των μαθητών του σχολείου μας μαζί με εικαστικούς καλλιτέχνες. Τα έργα μαζεύτηκαν και μεταφέρθηκαν στο σχολείο ενώ σε λίγο καιρό θα αναρτηθούν σε όλες τις αίθουσες εμπλουτίζοντας τη συλλογή έργων τέχνης του σχολείου μας. Την έκθεση επισκέφτηκε αρκετός κόσμος και ομάδες σχολείων, όπου ξεναγήθηκαν από τον Διευθυντή του σχολείου που ήταν συνέχεια παρών. Σε λίγες ημέρες θα αναρτήσουμε το έγγραφο του Δήμου Αθηναίων που αφορά την επισκεψιμότητα.

episkepsi 1

 

episkepsi 2

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ

2 Νοεμβρίου 2019

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ & ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ

«Η Ελλάδα που αγαπώ»


Με ιδιαίτερη επιτυχία και αθρόα προσέλευση κόσμου έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του 5ου Δημοτικού Σχολείου Δάφνης «Γεώργιος Μπουζιάνης» στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» του Δήμου Αθηναίων με συνδιοργανωτές την Α΄ Διεύθυνση Π.Ε. Αθηνών και το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης.

 

Παρούσα η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Κυβέρνησης, η οποία εντυπωσιάστηκε από τα ζωγραφικά έργα των παιδιών και την ικανότητά τους να εκφράζονται μέσω της τέχνης. Επιπλέον θαύμασε τα έργα των εικαστικών καλλιτεχνών που παραχωρήθηκαν στην Πινακοθήκη του σχολείου. Η Υπουργός και οι προσκεκλημένοι άκουσαν τραγούδια για την Ελλάδα από τους μαθητές και μαθήτριες του σχολείου με τη συνοδεία του μουσικού Ευάγγελου Αυγέρη. Συνεχάρη τον Διευθυντή του σχολείου Νίκο Ευσταθίου για το όραμά του, το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου για τη αγαστή συνεργασία και τη δουλειά τους καθώς και τις επιμελήτριες κα Αθανασία Σκληρού και Λουίζα Καραπιδάκη για την όμορφη παρουσίαση. Έβγαλε φωτογραφίες με τα παιδιά και συζήτησε με τους γονείς και τους καλλιτέχνες.

 

Στα εγκαίνια της έκθεσης παρευρέθηκαν ακόμα ο Δήμαρχος Δάφνης Υμηττού κος Αναστάσιος Μπινίσκος, η εντεταλμένη Δημοτικός Σύμβουλος για το παιδί του Δήμου Αθηναίων κα Δήμητρα – Ινέζ Αγγελή –Λυκούδη, ο Διευθυντής Εκπαίδευσης της Α΄ Διεύθυνσης Π.Ε. Αθηνών κος Αναστάσιος Παπαγεωργίου, ο πρώην Πρύτανης του ΕΚΠΑ κος Θεόδωρος Φορτσάκης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δάφνης Υμηττού κος Γεώργιος Δαουλάρης και κος Νικόλαος Ντίνος, η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου του 1ου ΠΕΚΕΣ Αττικής κα Γεωργία Πολυζώη, οι Υπεύθυνες Σχολικών Δραστηριοτήτων κα Μαρία Δημοπούλου και κα Καλλιόπη Κύρδη, πολλοί Διευθυντές Σχολικών Μονάδων, εκπαιδευτικοί, εικαστικοί, φιλότεχνοι και πλήθος κόσμου.

 

εγκαίνια 02 1

 εγκαίνια με υπουργό 

 εγκαίνια με υπουργό φορτσάκη 

New Skitch egkainia 2 noemvrioy 

εγκαίνια με δασκάλους  

εγκαίνια ζωγραφοι  

 

 

 

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ONLINE

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 8 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

306683
Σήμερα
Χθες
Αυτή την εβδομάδα
Αυτό το μήνα
Τον προηγούμ.
3
207
599
2626
8892

Your IP: 10.2.33.21