Get Adobe Flash player

Πέμπτη, 21/11/2019

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η έκθεση ζωγραφικής "Η Ελλάδα που αγαπώ" των μαθητών του σχολείου μας μαζί με εικαστικούς καλλιτέχνες. Τα έργα μαζεύτηκαν και μεταφέρθηκαν στο σχολείο ενώ σε λίγο καιρό θα αναρτηθούν σε όλες τις αίθουσες εμπλουτίζοντας τη συλλογή έργων τέχνης του σχολείου μας. Την έκθεση επισκέφτηκε αρκετός κόσμος και ομάδες σχολείων, όπου ξεναγήθηκαν από τον Διευθυντή του σχολείου που ήταν συνέχεια παρών. Σε λίγες ημέρες θα αναρτήσουμε το έγγραφο του Δήμου Αθηναίων που αφορά την επισκεψιμότητα.

episkepsi 1

 

episkepsi 2

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ

2 Νοεμβρίου 2019

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ & ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ

«Η Ελλάδα που αγαπώ»


Με ιδιαίτερη επιτυχία και αθρόα προσέλευση κόσμου έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του 5ου Δημοτικού Σχολείου Δάφνης «Γεώργιος Μπουζιάνης» στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» του Δήμου Αθηναίων με συνδιοργανωτές την Α΄ Διεύθυνση Π.Ε. Αθηνών και το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης.

 

Παρούσα η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Κυβέρνησης, η οποία εντυπωσιάστηκε από τα ζωγραφικά έργα των παιδιών και την ικανότητά τους να εκφράζονται μέσω της τέχνης. Επιπλέον θαύμασε τα έργα των εικαστικών καλλιτεχνών που παραχωρήθηκαν στην Πινακοθήκη του σχολείου. Η Υπουργός και οι προσκεκλημένοι άκουσαν τραγούδια για την Ελλάδα από τους μαθητές και μαθήτριες του σχολείου με τη συνοδεία του μουσικού Ευάγγελου Αυγέρη. Συνεχάρη τον Διευθυντή του σχολείου Νίκο Ευσταθίου για το όραμά του, το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου για τη αγαστή συνεργασία και τη δουλειά τους καθώς και τις επιμελήτριες κα Αθανασία Σκληρού και Λουίζα Καραπιδάκη για την όμορφη παρουσίαση. Έβγαλε φωτογραφίες με τα παιδιά και συζήτησε με τους γονείς και τους καλλιτέχνες.

 

Στα εγκαίνια της έκθεσης παρευρέθηκαν ακόμα ο Δήμαρχος Δάφνης Υμηττού κος Αναστάσιος Μπινίσκος, η εντεταλμένη Δημοτικός Σύμβουλος για το παιδί του Δήμου Αθηναίων κα Δήμητρα – Ινέζ Αγγελή –Λυκούδη, ο Διευθυντής Εκπαίδευσης της Α΄ Διεύθυνσης Π.Ε. Αθηνών κος Αναστάσιος Παπαγεωργίου, ο πρώην Πρύτανης του ΕΚΠΑ κος Θεόδωρος Φορτσάκης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δάφνης Υμηττού κος Γεώργιος Δαουλάρης και κος Νικόλαος Ντίνος, η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου του 1ου ΠΕΚΕΣ Αττικής κα Γεωργία Πολυζώη, οι Υπεύθυνες Σχολικών Δραστηριοτήτων κα Μαρία Δημοπούλου και κα Καλλιόπη Κύρδη, πολλοί Διευθυντές Σχολικών Μονάδων, εκπαιδευτικοί, εικαστικοί, φιλότεχνοι και πλήθος κόσμου.

 

εγκαίνια 02 1

 εγκαίνια με υπουργό 

 εγκαίνια με υπουργό φορτσάκη 

New Skitch egkainia 2 noemvrioy 

εγκαίνια με δασκάλους  

εγκαίνια ζωγραφοι  

 

 

 

Μόλις πριν από λίγο ολοκληρώθηκε το στήσιμο της έκθεσης μας στο Πολιτιστικό Κέντρο "Μελίνα" του Δήμου Αθηναίων. Ομάδα του σχολείου μας, του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης και καλλιτέχνες δούλεψαν για να παρουσιάσουμε το καλύτερο δυνατό. Σας περιμένουμε αύριο να χαρούμε τις δουλειές των παιδιών και των καλλιτεχών μας. Καλή ξεκούραση σε όλους μας. Αύριο φορέστε το καλύτερο χαμόγελό σας και ελάτε.

20191101 123801

 20191101 133105 

 20191101 144503  

20191101 194257 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΚΘΕΣΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

 

 

ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ & ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ

 

«Η Ελλάδα που αγαπώ»

 


Εγκαίνια: Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 19:00

 

στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα»

 

(Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης, Θησείο)

 

Στάση Μετρό Κεραμεικός

 

Το 5ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης «Γεώργιος Μπουζιάνης», η Α΄ Διεύθυνση Π.Ε. Αθηνών (Γραφεία Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Πολιτιστικών Θεμάτων) και το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζουν την έκθεση Ζωγραφικής «Η Ελλάδα που αγαπώ» στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα» (Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης, Θησείο), Στάση Μετρό Κεραμεικός.

 

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν έργα μαθητών/μαθητριών του σχολείου που έχουν θέμα την Ελλάδα μέσα από τα βιώματα και τις εικόνες που έχουν αποκτήσει, δημιουργώντας μια αίσθηση υπερηφάνειας για τον χώρο στον οποίο ζουν και μεγαλώνουν. Οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου δημιούργησαν τα ζωγραφικά έργα υπό την επίβλεψη της κας Αθανασίας Σκληρού (επιμελήτριας του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης).

 

Στην έκθεση ακόμα θα παρουσιαστούν έργα καταξιωμένων εικαστικών και καλλιτεχνών που εμπνεύστηκαν από τη θεματική μας. Τα έργα αυτά οι εικαστικοί και καλλιτέχνες τα παραχωρούν ανιδιοτελώς στην πινακοθήκη του σχολείου μας, για να εμπνέουν τους μικρούς μαθητές μας.

 

Συμμετέχουν οι εικαστικοί (με αλφαβητική σειρά): Αλεξοπούλου Γιάννα, Αναστασιάδου Ντίνα, Αντζουλίδης Αντώνιος, Βατόπουλος Νίκος, Γιώγος Έννιος Έρως, Γκερρέρο Τζούλια, Δούπη Πολυξένη, Ζούμπα Ελένη, Κανελλόπουλος Κωνσταντίνος, Κανέλλου Εβίτα, Καράλη Αγγέλα, Καραπιδάκη Βάλια, Κιπένη Θαλασσινού Κατερίνα Ευμορφία, Κοκκινάκη Κατερίνα, Κολοτούρου Βάλη, Κόνιαρης Νίκος, Κοτσορές Σωκράτης, Κύρκου Ευδοκία, Κωνσταντίνου Πένυ, Λαός Σταύρος, Μάνου Έφη, Μαυρονικόλα Ματίνα, Μπάρα Αγγελική, Μπόμπορη Αγγελική, Μπλούκου Βασιλική, Παπανικολάου Ελένη, Πάστρα Μαρία, Πεταλίδου Μαργαρίτα, Σταύρου Σοφία, Στράγκας Πέτρος, Σωτήρχος Στάθης, Τσολάκογλου Νίκος, Χαρακτινού Άννα, Χατζηιωάννου Σταματία

 

Γενική οργάνωση – Συντονισμός: Νίκος Ευσταθίου, Διευθυντής 5ου Δ.Σ. Δάφνης “Γεώργιος Μπουζιάνης”

 Επιμελήτρια έκθεσης: Λουίζα Καραπιδάκη, Ιστορικός Τέχνης - Μουσειολόγος

 Διάρκεια Έκθεσης: 2 Νοεμβρίου έως 15 Νοεμβρίου 2019

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα κλειστά, Τρίτη έως Σάββατο 10:00-20:00, Κυριακή 10:00-14:00

 

αφισα τελικη

 

Επίσκεψη στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών...
 
Στα γνωστά μας λημέρια βρεθήκαμε σήμερα 4 Απριλίου 2019 με τους μαθητές της Δ΄και Ε΄τάξης. Ο Διευθυντής του σχολείου Νίκος Ευσταθίου με τις δασκάλες Ιωάννα Σέρφα και Σταματία Μώρου συνόδευσαν τους/τις μαθητές/τριες στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών. Ο εικαστικός κος Μεραμπελιώτης του Α΄ εργαστηρίου Ζωγραφικής μας υποδέχθηκε στην σχολή και μας ξενάγησε το εργαστήριο ζωγραφικής που δουλεύει, στο εργαστήριο ψηφιδωτού, στο εργαστήριο γλυπτικής της κας Αφροδίτης Λίτη και μετά μας οδήγησε στη βιβλιοθήκη όπου ξεναγηθήκαμε από τις βιβλιοθηκονόμους. Μαζί μας ο καθηγητής κ. Ζάφος Ξαγοράρης, ο οποίος γνώριζε τα παιδιά, αφού έχει συνεργαστεί μαζί τους στο εικαστικό project "Εργαλεία Αποσυναρμολόγησης".
DSC 0906  New Skitch DSC 0920  DSC 0921

Μπήκε η άνοιξη και σιγά σιγά ολοκληρώνεται η επιτοίχια ζωγραφική παρουσίαση έργων διάσημων ευρωπαίων ζωγράφων. Όλον αυτόν τον καιρό η διαδικασία ήταν ένα πανηγύρι δημιουργικότητας και συνεργασίας για τα παιδιά του σχολείου μας. Μέχρι και οι καλλιτεχνικοί επισκέπτες της φύσης δε θέλανε να φύγουν από πάνω μας. Στη φωτογραφία βλέπετε μια όμορφη πεταλούδα να μη θέλει να αποχωριστεί το χέρι του εικαστικού μας κ. Νίκου Τσολάκογλου. Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και στον εικαστικό του σχολείου μας.

  IMG 20190402 185337       1

 

Οι μαθητές και μαθήτριες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα "Το παιδί, η πόλη, τα μνημεία" κινητοποίησαν και τους υπόλοιπους μαθητές του σχολείου και σταδιακά τις τελευταίες 4 εβδομάδες επιδίδονται με την βοήθεια του εικαστικού του σχολείου κου Νίκου Τσολάκογλου σε επιτοίχια ζωγραφική (εν εξελίξει ακόμα) γνωστών έργων τέχνης ευρωπαίων ζωγράφων (Ματίς, Πικάσο, Σινιάκ, Βαν Γκογκ κλπ) τονίζοντας ότι η ευθύνη για το δημόσιο χώρο είναι δική τους βελτιώνοντας έτσι τον αύλειο χώρο και αναβαθμίζοντας εικαστικά την αισθητική του σχολείου.

web1epitoixia web2epitoixia web3 epitoixia   web4epitoixia web5epitoixia web6epoitoixia

 

Ολοκληρώθηκε η πρώτη και σημαντικότερη φάση των εικαστικών εργαστηρίων με το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης που κράτησε 2 εβδομάδες και πέρασαν όλες οι τάξεις. Τα εργαστήρια υλοποιήθηκαν από την επιμελήτρια του ΜΕΠΤ κα Αθανασία Σκληρού με τη βοήθεια της φοιτήτριας της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών κας Σοφίας Κυριακίδου. Τα εργαστήρια είναι ο προάγγελος της φετινής έκθεσης ζωγραφικής που οργανώνεται από το σχολείο μας με τίτλο: "Η Ελλάδα που αγαπώ", σε συνεργασία και με εικαστικούς, η οποία θα παρουσιαστεί από 1 έως 15 Νοεμβρίου στο Π.Κ. Μελίνα του Δήμου Αθηναίων.

 

webmept   webmept2 webmept3

Αγαπητοί γονείς,

 

σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο των εικαστικών δράσεων του σχολείου μας θα πραγματοποιηθούν με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου μας εικαστικά εργαστήρια με το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης. Τα εργαστήρια θα γίνουν στο πρωινό πρόγραμμα του σχολείου ύστερα από τροποποίηση του ωρολογίου προγράμματος. Από τα εργαστήρια θα προκύψουν τα έργα των μαθητών/τριών που θα συμμετέχουν στην έκθεση ζωγραφικής με τίτλο: «Η Ελλάδα που αγαπώ». Η έκθεση προγραμματίζεται για τον Νοέμβριο του 2019. Υπεύθυνη των εργαστηρίων θα είναι η κα Αθανασία Σκληρού, επιμελήτρια του Μουσείου.

 

Το πρόγραμμα είναι το παρακάτω:

 

 

ΠΕΜΠΤΗ 14/2

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/2

ΤΕΤΑΡΤΗ 20/2

ΠΕΜΠΤΗ 21/2

1

Β

Δ

Α

Β

2

Β

Δ

Α

Β

3

ΣΤ

Γ

Ε

Γ

4

ΣΤ

Γ

Ε

Γ

5

Ε

Α

ΣΤ

Δ

6

Ε

Α

ΣΤ

Δ

Οι Α, Β, Δ τάξεις σήμερα με την καθοδήγηση του εικαστικού του σχολείου μας κ. Νίκου Τσολάκογλου βγήκαν στο προαύλιο και ζωγράφισαν την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, όπως αυτή φαίνεται από την αυλή μας τονίζοντας ταυτόχρονα και στοιχεία του φυσικού περιβάλλοντος. Η άσκηση είναι στο πλαίσιο της εκαστικής προσέγγισης και βελτίωσης του περιβάλλοντος χώρου, αφού βρισκόμαστε σε διαδικασία προετοιμασίας των εξωτερικών τοιχογραφιών που θα ζωγραφίσουν ο εικαστικός μας με τα παιδιά.

web1web2 web3

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ONLINE

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 16 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

157147
Σήμερα
Χθες
Αυτή την εβδομάδα
Αυτό το μήνα
Τον προηγούμ.
174
216
1034
5476
6522

Your IP: 10.2.34.21